Històric de notícies

dimarts, 27 febrer, 2024

S’acosta la primavera i amb ella les jornades gastronòmiques del Maresme. La perla verda de la comarca és el producte que les inicia seguit de la maduixa i els vins DO Alella.

dimarts, 20 febrer, 2024

El Jordi Llorente fa vuit anys que dirigeix la Formatgeria la Frasera, una petita formatgeria que ja ha guanyat diversos premis de renom. L’empresa està ubicada al Parc Rural de Montserrat i forma part de la Xarxa Productes de la Terra.

dijous, 15 febrer, 2024

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural organitza, amb la col·laboració de l’Escola Agrària i Alimentària Empordà, aquesta sessió en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2024 (PATT).

dijous, 15 febrer, 2024

El programa “Valor Afegit” de TV3 va emetre el 5 de febrer el reportatge “La formatgeria col·lectiva del Lluçanès” en el que intervenen Xavier Barniol, director tècnic del Consorci del Lluçanès i Anna Puig de l’empresa “La Petita Ànima”, productora de la Xarxa Productes de la Terra.

dijous, 15 febrer, 2024

El Parc Agrari del Baix Llobregat ofereix una àmplia varietat de productes de temporada: conreus d’horta (enciams, diversitat de bràssiques, calçots, espàrrecs de Gavà, carabasses, tomàquets...) i fruita (cireres, maduixes, melons, síndries, préssecs, prunes, mirabolans...), amb la carxofa com a cultiu estrella durant els mesos més freds.

divendres, 9 febrer, 2024

Aquest dijous, 8 de febrer, s’ha celebrat a la seu de la Diputació de Barcelona la reunió, encapçalada per la diputada de Desenvolupament Econòmic, Eva Menor, per fer balanç de l’activitat del 2023 i plantejar els reptes del 2024

dijous, 8 febrer, 2024

La col verda manresana és un dels productes singulars de la Xarxa de Productes de la Terra i el producte estrella de l'horta d'hivern del Bages. Es tracta d'una col de fulles grans i ovalades, una mica rugoses i d'un color verd fosc. Va ser una col molt cultivada i coneguda fins als anys 60 del segle passat, però a partir de llavors la població va començar a tenir accés a altres aliments i el seu consum va disminuir.

dijous, 8 febrer, 2024

La Diputació de Barcelona ha editat “Nova pagesia: Guia pràctica per facilitar l’accés a la terra a emprenedors agraris”, una publicació digital que neix amb la voluntat de reactivar els sistemes agroalimentaris de la província. La guia s'ha publicat en el marc del programa BCN Smart Rural i ha comptat amb el cofinançament de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

dijous, 8 febrer, 2024

L'Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà organitza aquesta jornada tècnica en línia en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica.

dijous, 8 febrer, 2024

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena ha llançat una campanya de difusió i conscienciació a la ciutadania sobre la importància d’apostar pels productors que mantenen viu el territori i fa una crida a acudir als establiments que venen o cuinen productes de proximitat fets a la Conca d’Òdena.

dimarts, 6 febrer, 2024

Per fi ha arribat la setmana de Carnestoltes! A part de les disfresses i els pregons satírics, la disbauxa del Carnaval també són els àpats copiosos. I és que tenim pel davant una setmana sencera per omplir la panxa abans de Dimecres de Cendra!

dijous, 25 gener, 2024

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) impulsen, aquest curs 2023-2024, el programa educatiu Joves Talents Científics-Agricultura, que fomentarà que joves de batxillerat i 4t d’ESO lleidatans segueixin estudis en ciències agroalimentàries, especialment a les escoles agràries.

dijous, 18 gener, 2024

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat els ajuts destinats al desenvolupament local en l'àmbit territorial Leader per a l'any 2023, d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'Ordre ACC/252/2023, de 16 de novembre, i en el marc del Pla estratègic de la PAC 2023-2027 (DOGC 9045, de 21.11.2023).

dijous, 18 gener, 2024

La Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació ha programat pel mes de març aquest curs adreçat al personal tècnic de promoció econòmica, que inclou formació sobre la nova eina CIDO rural, un nou cercador informació i recursos públics de suport al teixit empresarial rural.

dimecres, 10 gener, 2024

Els productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena ja tenen un distintiu per a identificar-los. Des d’ara, els consumidors podran identificar amb facilitat els productes produïts, elaborats i transformats a partir de matèries primeres d’aquest àmbit territorial.

dimecres, 10 gener, 2024

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, ha engegat un programa de mentoria de dones, que té com a objectiu que les dones que s’incorporen o es volen incorporar al sector maritimopesquer puguin fer-ho de la mà d’altres dones que ja han passat per processos similars.

dimecres, 10 gener, 2024

La Direcció General d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible han impulsat l'elaboració de la Guia d'autoavaluació per a l'assoliment dels ODS a les empreses agroalimentàries de Catalunya.

dijous, 21 desembre, 2023

Els àpats nadalencs són un bon moment per incorporar a la taula ingredients especials i de proximitat, molts d’ells encara poc coneguts pel gran públic.

dimecres, 20 desembre, 2023

Compartim amb vosaltres l’enllaç a aquesta interessant entrevista a dos joves matonaires, de Laura Serrat publicada a Regió7.

dimecres, 20 desembre, 2023

L’Olivera, empresa de la Xarxa Productes de la Terra, és una cooperativa d’integració social que elabora l’únic vi de la ciutat de Barcelona.