Històric de notícies

Foto: Visita al celler Puig-Batet Corral d’en Massó  Autor: Depana (2023)
divendres, 2 juny, 2023

El Parc a taula, membresde laXarxa Productes de la Terrapromou "Joves cuiners del Parc",una activitat per a l'intercanvi entre escoles de cuina que tenen vinculació amb un espai d’interès natural. Amb els intercanvis s’espera que els joves cuiners aprenguin noves tècniques culinàries alhora que aprenen a elaborar una cuina diferencial mitjançant la incorporació dels valors associats al producte local, vinculat al territori. Es tracta, doncs, que els joves cuiners incorporin a la cuina i al plat la singularitat de l’espai natural de referència.

divendres, 2 juny, 2023

El Consorci del Lluçanès, membre de la Xarxa Productes de la Terra, ofereix aquest curs pràctic de 16 hores en el marc de la Universitat d’Estiu UVic-UCC. L’objectiu del curs és conèixer les principals tecnologies d’elaboració de formatges: quallada enzimàtica, quallada làctica, recuit com a productes fresc.

Està adreçat a persones que es vulguin iniciar en el món de l’elaboració de formatges i inclou una visita a una de les explotacions de la Ruta de la Llet del Lluçanès.

dijous, 1 juny, 2023

Has provat mai les cireres torrellenques? Tasta aquests fruits tan saborosos a la Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat. I participa a la Ruta Gastronòmica!

dijous, 1 juny, 2023

Descobreix els castanyers i els productes elaborats amb castanya a Viladrau.

dijous, 1 juny, 2023

El gran esdeveniment de la primavera cardonina! La vila es converteix en una gran festa per celebrar, ni més ni menys, que l’origen de Cardona, la sal.

divendres, 26 maig, 2023

L’escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós ha iniciat un projecte educatiu en què l’hort i la cuina esdevenen espais d’aprenentatge recuperant i posant en valor un dels productes propis i distintius de la comarca, la col verda manresana, producte singular de la Xarxa Productes de la Terra.

divendres, 26 maig, 2023

El mes d’abril va tenir lloc el lliurament dels Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) en el marc del Dia de la Innovació Agroalimentària.

dijous, 25 maig, 2023

Celebra l'arribada del fruit més saborós amb actes d'arrel tradicional, activitats familiars, música i cireres! Diuen que no hi ha cirera millor que la de Santa Coloma de Cervelló. Comprova-ho a la Festa de la Cirera! 

dijous, 25 maig, 2023

Celebrem junts la cinquena edició del CotaVins, el festival de vins d'altura de Mediona.

dimarts, 23 maig, 2023

Un any més, la fira ViBa et convida a compartir tota mena d’experiències al voltant del vi que s’elabora a terres bagenques. A través d’un variat programa d’activitats adreçades a tota mena de visitants, des del públic general, grans i petits, fins als professionals i entesos.

dijous, 18 maig, 2023

Es fa sota el paraigua del projecte Amics i Amigues de la Pagesia, que impulsa la mateixa fundació, que vol contribuir a apropar els mons rural i urbà.

dijous, 18 maig, 2023

Maridatge de música i vins escumosos genuí, vibrant, gustós!

dimarts, 16 maig, 2023

El nombre d’operadors ecològics de Catalunya va créixer l'1,6% el 2022 i s'han superat el 5.000 operadors, el màxim històric. Ho ha afirmat la directora general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisenda Guillaumes, a la roda de premsa en què es va presentar l’informe 2022 sobre la producció agrària ecològica de Catalunya.

dimarts, 16 maig, 2023

El Saló Gourmets va celebrar la seva 36a edició en el marc de la fira Ifema Madrid i, entre les seves activitats, va tenir lloc la 13a edició de GourmetQuesos, el Campionat dels Millors Formatges d’Espanya 2023. Hi han participat fins a 820 formatges i s'han tingut en comptes aspectes com el color, l'olor, el sabor i la textura. I sis de catalans han estat premiats pel criteri de seixanta jutges "gurmets”, entre els guardonats hi ha dos productors de la Xarxa Productes de la Terra.

dimarts, 16 maig, 2023

Un any més, la GS de Turisme de la Diputació de Barcelona, membres de la Xarxa Productes de la Terra, impulsen la Trobada Gastronòmica en col·laboració amb el CETT-UBSchool of Tourism, Gastronomy & Hospitality. Durant dos dies el centre es va convertir en un espai d'enllaç entre l'alumnat que es prepara per a formar part del sector gastronòmic i els professionals de la cuina, el servei de Restaurant i la recerca gastronòmica.

dimarts, 16 maig, 2023

El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya organitza aquesta jornada tècnica en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2023 (PATT).

dimarts, 16 maig, 2023

L'Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura organitza aquesta jornada en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT).

dimarts, 16 maig, 2023

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, juntament amb l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà i la Fundació Alícia, organitzen aquesta jornada en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica 2023 (PATT).

dijous, 11 maig, 2023

Parades de venda de productes alimentaris de proximitat i activitats coincidint amb L'aplec de Santa Agnès.

dijous, 11 maig, 2023

Del 19 al 21 de maig a Granollers, la Diputació de Barcelona donarà a conèixer els productes i les empreses productores i elaboradores de la Xarxa Productes de la Terra en el marc de la Fira d’Economia Verda i Circular.