Cansaladeria-Xarcuteria

Torna el dijous llarder a la plaça Major de Vic de la mà d’Osona Cuina

08/02/2018 - 10:00
Plaça Major de Vic

El col·lectiu Osona Cuina organitza cada any el Dijous Llarder a la plaça Major de Vic, esdevenint un dia festiu dedicat al porc i amb activitats gastronòmiques durant tot el dia.

La cita arrenca la nit anterior amb la posada en marxa del foc i la col·locació dels porcs a la gran brasa que s’instal·la al mig de la plaça i on es couran durant tota la nit. Com ja és tradició, durant el matí per l’esmorzar i al migdia pel dinar, els cuiners dels restaurants del col·lectiu elaboraran els famosos entrepans de porc rostit i també d’altres derivats com cansalada i botifarra.

Aquesta festa popular compta amb el suport d’Osona Turisme i el Consell Comarcal d’Osona, membre de la Xarxa Productes de la Terra.

Ventre d'ossos

Ventre d'ossos

Diputació de Barcelona

Embotit artesanal

Nascut de la cultura de la matança del porc a les cases de pagès del Vallès Oriental, capaç de mantenir intacte la seva elaboració artesanal, el ventre d’ossos és un embotit elaborat amb  llengua, fetge, costella i algun retall de porc, sal i pebre. 

Somalla

Embotit ple d'energia

Elaborada amb carn magra de porc, i amanida amb sal i pebre, la somalla és un embotit sec de la família dels madurats, com la llonganissa o el fuet. Proteïnes d’alta qualitat i el greix de porc són els seus principals components.