Olis

Jornada tècnica de l’oli Vera del Vallès, reflexions sobre la comercialització i qualitats d’aquesta varietat (divendres 19 de març a les 18h)

19/03/2021 - 18:00

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, membre de la Xarxa Productes de la terra, organitza aquesta jornada. L'objectiu és conèixer a través de diferents ponències les característiques excepcionals d'un producte tan singular com és l'oli Vera del Vallès a la vegada que coneixem quina és l'actualitat del sector a Catalunya i quines són les millors estratègies de comercialització.

El CC Bages organitza una cata guiada d'oli de varietats locals del Bages

24/01/2017 - 00:00

L'acció, organitzada pel CC Bages, membre de la Xarxa Productes de la Terra, té per objectiu donar a conèixer a la restauració els trets distintius dels olis de varietats locals del Bages i promoure'n el seu consum.

Per a aquesta acció, s’ha contactat prèviament amb l'Associació Fogons Gastronòmics del Bages, la qual ha mostrat el seu interès. 

6a Festa de l'oli i l'oliva d'Ullastrell

15/01/2017 - 00:00

L' Ajuntament d'Ullastrell, en col·laboració amb el Consorci de Turisme del Vallès Occidental, membre de la Xarxa Productes de la Terra, organitza la 6a Festa de l'Oli i l'Oliva d'Ullastrell.

Durant aquesta setmana es proposen diverses activitats. El plat fort de la festa arriba el proper diumenge 22 de gener amb la Fira de l'Oli, on podreu trobar i tastar l'oli que es produeix al municipi. Per a més informació sobre els actes de la 6a Festa de l'Oli i l'Oliva d'Ullastrell, podeu consultar el següent enllaç.

Oli Vera

Oli Vera

Diputació de Barcelona

Or líquid de llarga història

L’olivera té un fort lligam amb l’àrea mediterrània on, es diu, va néixer fa 8.000 anys. Element intrínsec del paisatge del país, al Vallès Oriental hi predomina la varietat Vera, de gran cos, amb gust afruitat i amb múltiples propietats naturals.

Oli d'Olesa de Montserrat

Oli d'Olesa de Montserrat

Diputació de Barcelona

Porcés curós i gust únic

Elaborada amb la varietat d’oliva Palomar o Olesana, l’oli d’Olesa de Montserrat es tracta d’un oli madur, equilibrat i mig afruitat. Conté un baix grau d’acidesa, només 0,15 graus i un alt contingut en àcid oleic que el fa més aconsellable a nivell cardiovascular. Tots aquests actius han fet que hagi obtingut la categoria comercial de Verge Extra. 

Oli Becaruda

Oli Becaruda

Diputació de Barcelona

D'oliveres centenàries

Elaborat a partir d’olives provinents d’oliveres centenàries, l’oli d’oliva verge extra de la varietat “becarut”, també conegut com oli becaruda, és autòctona de la localitat vallesana d’Ullastrell, i s’erigeix com un oli molt apreciat pels grans gourmets degut al seu gust característic.