Ruta del pa i del blat forment – Visita a Mas Terricabras i Forn Sant Adjutori

dissabte, 8 juny, 2024 - 10:00 a 12:00

La Ruta del Pa i del blat forment, producte singular de la Xarxa Productes de la Terra, és una ruta turística agroalimentària que permet conèixer el camí del blat forment (una varietat de blat autòcton del Lluçanès) del camp a la taula.

Aquest dissabte, 8 de juny, a les 10 del matí, es pot visitar Mas Terricabras, a Oristà, una finca agrària familiar on es podran observar els camps de blat forment en temporada de primavera/estiu. La mateixa família explicarà la història del blat forment, la seva recuperació al Lluçanès i tot el procés de producció (la llavor, la germinació, la maduració i la sega), així com les seves característiques i usos gastronòmics.

També es pot visitar el Forn Sant Adjutori, a Olost, una visita que permet descobrir el forn de llenya familiar, una llarga història de vida, que ha mantingut la seva essència en la 5a generació de forners. Es veu el funcionament del forn i s'explica el procés d’elaboració del pa de blat forment: un pa amb textura i aroma com el d’abans.

Més informació

Destinatari: 
Públic en general
Tipus d'acte: 
Acte organitzat pels ens locals de difusió pública