El proper 20 de juliol a les 11:45 del matí, al restaurant la Cabana, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, membre de la Xarxa Productes de la Terra, presentarà els resultats de l’Estudi sobre la situació estratègica i dels recursos i les capacitats de les empreses del sector agroalimentari del Berguedà.
En aquesta jornada es presentaran totes les conclusions de l’estudi, així com un conjunt de recomanacions i estratègies de futur que l’Agència de Desenvolupament del Berguedà està prenent com a referència per dissenyar les accions i els projectes dels propers anys.
L’equip de Cresàlida dinamitzarà la sessió. La sessió constarà de dues parts: resum de les conclusions d’aquest estudi i la proposta d’un pla formatiu pel teixit productiu de les empreses agroalimentàries del Berguedà.
Aquest projecte conté diferents elements innovadors:
- En primer lloc, és la primera vegada que s’aposta per enfocar un estudi adreçat al teixit agroalimentari partint de la premissa que una correcta formulació i alineació entre l’estratègia corporativa, de negoci i operativa o funcional és la clau de la competitivitat de les micro i petites empreses. L’estudi demostra que les empreses que tenen les seves estratègies formulades i alienades són més competitives en el mercat.
- El model de direcció estratègica i gestió de l’equip humà amb el qual s’ha fonamentat l’estudi: un model en clau de competències que situa a totes les persones i els seus coneixements, habilitats, aptituds i actituds en l’eix central de l’activitat i els fa partícips de les decisions estratègiques. L’estudi ha demostrat que les empreses que tenen aquest model innoven més i aporten més propostes de valor al mercat
- S’ha partit de la hipòtesi que les noves formes d’organització basades en l’Empresa Xarxa, són la millor estratègia per millorar l’activitat de les organitzacions en un nou cicle econòmic intensiu en informació i coneixement: l’Economia del Coneixement. L’estudi ha demostrat que la col·laboració entre les empreses, el sector públic, el sector educatiu i consumidor/a tenen una correlació positiva amb la innovació, l’obertura de mercats i la millora competencial.
Aquesta iniciativa ha estat finançada i promoguda per la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa Productes de la Terra, el Servei d’Ocupació de Catalunya i l’Agència de Desenvolupament Econòmica del Berguedà, amb la voluntat de seguir treballant per millorar els serveis que ofereix al teixit empresarial i continuant amb la voluntat de fer un treball conjunt amb tots els agents implicats en el desenvolupament econòmic i social, a través de la col·laboració público-privada.