Païssa: visita i tast: El Quall

diumenge, 19 maig, 2024 - 11:00 a 14:00

Païssa és un cicle d’activitats agroculturals a diferents indrets del Lluçanès que combina visites guiades en espais agroalimentaris, tastos dels seus productes i espectacles d’arts escèniques.

El Quall, la formatgeria col·lectiva i obrador comunitari del Lluçanès, és un espai condicionat dins la nau de l’antiga SATI al municipi d’Alpens. Es tracta de la primera formatgeria compartida de Catalunya equipada per acollir projectes d’emprenedoria en el sector de la transformació i elaboració de productes lactis. També s’hi desenvolupen formacions especialitzades en el sector lacti. Les instal·lacions estan equipades per a poder fer tota mena de transformació de la llet a excepció de gelats i mantegues.

El principal objectiu és que aquelles persones que vulguin emprendre en el sector lacti puguin testejar i fer les primeres elaboracions a l’obrador compartit abans de fer una inversió pel seu projecte propi.

L’activitat consistirà en una presentació del projecte de formatgeria compartida i dels projectes que han nascut i s’estan incubant en aquestes instal·lacions. 

11:00 h – Visita guiada a l’espai / Explicació dels projectes agroalimentaris

11:45 h – Espectacle d’arts escèniques 

12:30 h – Petit tast dels productes de cada projecte agroalimentari

Destinatari: 
Públic en general
Tipus d'acte: 
Acte organitzat pels ens locals de difusió pública