Païssa: visita, espectacle i tast a Formatges de Lluçà

diumenge, 28 abril, 2024 - 11:00 a 14:00

Païssa és un cicle d’activitats agroculturals a diferents indrets del Lluçanès que combina visites guiades en espais agroalimentaris, tastos dels seus productes i espectacles d’arts escèniques.

Es tracta d’una explotació ramadera de cabres i una petita formatgeria artesanal. Elaboren formatges de llet crua de la llet del mateix ramat de cabres que pasturen diàriament entorn de Lluçà. Controlen l’alimentació dels animals, el maneig, la munyida, el transport, i el procés i elaboració dels formatges garantint-ne la qualitat.

És un projecte integral d’elaboració d’un producte agroalimentari de qualitat, artesanal, natural i de proximitat. Apliquen una filosofia de producció ramadera i agroalimentària autoproduïda, utilitzant els recursos disponibles que són gestionats de manera sostenible i autònoma. Es produeixen els farratges (alfals i trepadella) i cuiden els camps no tirant herbicides ni pesticides afavorint la biodiversitat de l’entorn. 

La visita consisteix a conèixer l’explotació i ramat de cabres alpines de pastura de la mà del mateix productor que explica el funcionament de la granja i el conreu dels camps, l’alimentació, les eines de treball, el procés d’elaboració del formatge i la venda de producte.

11:00 h – Visita guiada a l’espai / Explicació dels projectes agroalimentaris

11:45 h – Espectacle d’arts escèniques 

12:30 h – Petit tast dels productes de cada projecte agroalimentari

Destinatari: 
Públic en general
Tipus d'acte: 
Acte organitzat pels ens locals de difusió pública