Jornada tècnica de viticultura del Massís del Garraf

dimarts, 28 novembre, 2023 - 09:00 a 14:00

Ara fa cinc anys, l’estratègia Garraf Gurmet que es va promoure des de l’Agència de Desenvolupament tenia l’objectiu de compondre un districte enogastronòmic de referència. Les llavors d’aquest propòsit es trobaven en el llegat culinari -particulament, la cuina del mar- i alhora en la tradició vitivinícola de l’entorn.

Una de les parets mestres de l’estratègia és el segell Vins del Massís del Garraf, que reuneix una vintena de cellers del Garraf i l’Alt Penedès. Aquests comparteixen una geografia excepcional per a la viticultura i uns mateixos objectius pel que fa a la millora continua dels processos i, tant o més, l’estima per les varietats residents.

Més que mai, ara es posen en valor determinades especifitats d’aquesta zona; entre d’altres, la seva balconada mediterrània, la dolçor de la marinada i els sòls calcaris com a bressol. Aquestes característiques diferenciadores són els principals arguments d’uns vins que guanyen posicions en les cartes dels restaurants i en els catàlegs de la distribució.

Objectius de la jornada

Explorar les condicions amb les què s’exerceix la viticultura en els dominis del Massís del Garraf, enumerar les singularitats, declarar les peremptorietats i estimular les millors praxis per a la preservació de les varietats autòctones i adoptives amb la vista posada en la millora de tot el procés d’elaboració, des dels orígens.

Programa

Inscripcions

Organitzador: 
Vins del Massís del Garraf i Node Garraf
Tipus d'acte: 
Acte de caràcter tècnic
Sector: