Els propers 2 i 3 de maig se celebrarà la XVI edició de la Trobada Gastronòmica organitzada pel CETT-UB i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. En la Trobada Gastronòmica d’enguany es posarà l’enfocament en el desenvolupament sostenible, tant des de la dimensió mediambiental, com des de la sociocultural i l’econòmica. En aquest sentit, aquestes jornades busquen obrir el debat i reforçar el coneixement holístic de la gastronomia, on el foment de la innovació i l’humanisme seran els eixos vertebradors.
També vol aprofundir en les relacions entre el sector primari, el territori, i activitats econòmiques com el turisme i la restauració, com a eines per reforçar les interrelacions entre l’ecosistema gastronòmic. A més, vol donar a conèixer projectes i bones pràctiques de desenvolupament sostenible de la gastronomia i la innovació.
A la sessió del dia 2 diversos productors de la Xarxa Productes de la Terra participaran en la taula rodona “Diàlegs i estratègia: Relacions entre pagesos i el sector de la restauració”. Es tracta de Les Arnaules, (Bages); Agrícola del Prat (Baix Llobregat) i La Cistella d’en Dídac (Maresme) que conversaran amb els restauradors Miquel Aldana del Restaurant Tres Macarrons (1* Michelin); Víctor Quintillà del Restaurant La Lluerna (1* Michelin) i Xavier Pellicer del Restaurant Xavier Pellicer.
La Trobada Gastronòmica comptarà amb la participació de prestigiosos xefs com Carles Gaig, padrí de la trobada, Carme Ruscalleda i Jordi Cruz; i abordarà temes com la “Innovació en el producte i el seu rendiment. La cuina com a prescriptora”, els “Nous models de negoci d’enoturisme: aplicació sostenible i mirada humanista” o “Smart data al servei de la competitivitat i sostenibilitat de negocis i territoris gastronòmics”, entre altres.
Descarrega't el programa de mà i inscriu-t'hi aquí.