Un 20% dels catalans ha augmentat el seu interès pel producte local, segons un estudi encarregat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat per conèixer l’impacte de la COVID19 en els hàbits de compra i consum

dimarts, 17 novembre, 2020

La crisi sanitària ha fet que els consumidors catalans augmentin un 20% la seva preferència pels productes locals, les botigues de proximitat i els aliments duradors. Són algunes de les conclusions extretes de l’estudi sobre els canvis en els hàbits de compra, consum, dieta i malbaratament d’aliments a causa de la COVID19.

L’estudi, que ha consistit en una enquesta realitzada en una mostra de població de més de 501 persones a Catalunya i 702 a la resta d’Espanya durant la segona quinzena del proppassat mes de maig, ha estat encarregat pel Departament d’Agricultura al Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari-UPC-IRTA (CREDA).

Podeu consultar l’estudi aquí.

Una altra de les conclusions destacades de l’estudi, fa referència a l’increment de la sensibilitat del consumidor en relació amb el preu dels aliments i a la reducció de la importància del lliurament de menjar a domicili.

Els efectes de la COVID19 també han suposat que la compra dels catalans en els hipermercats i supermercats disminuís un 5% i augmentés un 4,8% la compra a les botigues d’alimentació de barri. L’estudi també assenyala que un 23% dels consumidors ha augmentat la despesa en la compra d’aliments i un 16% ha incrementat l’emmagatzematge d’aliments.

Finalment, l’estudi també incideix en el desaprofitament d’aliments. En aquest àmbit, les dades indiquen que tant a Catalunya com a la resta d’Espanya la COVID19 ha reduït el malbaratament d’aliments en general un 18% i el malbaratament de fruites i verdures ha caigut un 17%.