Tres empreses de la Xarxa Productes de la Terra entre els guanyadors i finalistes dels Premis PITA 2022

divendres, 26 maig, 2023

El mes d’abril va tenir lloc el lliurament dels Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) en el marc del Dia de la Innovació Agroalimentària.

La consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va presidir l’acte que també va acollir la celebració del 10è aniversari del premi Ruralapps.

L'objectiu dels premis PITA és valorar la incorporació d’innovacions per a la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari amb el reconeixement a les empreses agràries, l’agroindústria i els joves amb esperit innovador i emprenedor que apliquin noves tecnologies, optimitzin processos per a incrementar la competitivitat, la preservació ambiental i les Bones Pràctiques productives, i alhora garanteixin beneficis econòmics, de qualitat, d’ergonomia i de seguretat i sostenibilitat de les produccions.

Tres empreses de la Xarxa productes de la Terra es troben entre els guanyadors i finalistes d’aquests dels premis PITA 2022:

  • Modalitat agroindústria: Caviaroli S.L. (guanyador), pel desenvolupament d’una tecnologia innovadora i autofabricada per a encapsular i esferificar oli d’oliva verge extra i suc d’oliva per a l’alta gastronomia.
  • Modalitat jove emprenedor/a innovador/a: Clara Busoms Herms, Noir et Blanc ® (guanyadora), per l’emprenedoria i la recuperació de la referència de la tòfona osonenca a escala nacional i internacional.

Marc Talavera Roma, Eixarcolant Llavors SCCL (finalista), per l’emprenedoria i recuperació de plantes silvestres comestibles i resilients al canvi climàtic.

Us deixem enllaç a la nota de premsa on trobareu tota la informació sobre la jornada i la resta de guardonats.