Premi RuralApps i Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària PITA 2024

dijous, 14 març, 2024

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) ha convocat el Premi Ruralapps i el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària PITA.

Premi RuralApps 2024

El premi RuralApps està adreçat a qualsevol persona física o jurídica que hagi desenvolupat un programari funcional per als sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural.

Els programaris presentats poden ser de nova creació o bé estar en fase comercial.

S'estableixen dues modalitats dotades cadascuna de 5.000 €:

  • Ruralapps-ciència ciutadana per oferir solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i facilitar l'accés a la informació, en els àmbits agroalimentari, forestal i/o del medi rural.
  • Ruralapps-professional per oferir solucions tecnològiques innovadores a les persones professionals i empreses dels sectors agroalimentari, forestal i/o del medi rural, i millorar els processos de producció i de gestió, l'eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat. Poden abastar des del procés de producció fins a la comercialització.

Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària PITA 2024

El DACC també vol reconèixer i distingir amb el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària PITA a les empreses agràries, les agroindústries i les persones joves emprenedores innovadores que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa orientats a millorar-ne la competitivitat i la sostenibilitat, mitjançant la innovació.

Els premis estan dotats amb la quantitat de 8.000 euros per a cadascun dels guanyadors, i amb 4.000 euros per a cadascun dels finalistes.

El termini per a la presentació de candidatures als dos premis ja està obert i finalitza el 22 d'abril. 

Més informació