Gestió del mosaic agroforestal a Collserola: potencial dels usos agraris en finques privades

dijous, 14 setembre, 2023

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) organitza juntament amb el Parc de Collserola i l’Associació de Propietaris Agroforestals de Collserola aquesta jornada tècnica en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2023. Col·laboren AMB i la Diputació de Barcelona.

Collserola és un espai natural que ofereix importants serveis ecosistèmics. La riquesa de la Serra prové eminentment de la diversitat d’hàbitats que el conformen i dibuixen el mosaic agroforestal. Actualment, més d’un 60% de la seva superfície és de propietat particular, i la seva gestió és cabdal per mantenir un territori viu, resilient davant d’incendis i ple de biodiversitat. Els usos agraris representen una oportunitat per mantenir i millorar les finques, i per facilitar l’accés a la terra a pagesia que vol produir aliments de forma sostenible a Collserola.

L’objectiu de la sessió, especialment adreçada a propietaris/es forestals a Collserola, serà compartir eines i iniciatives per impulsar una gestió integral dels ecosistemes forestals de Collserola i incorporar usos agraris a les finques.

Programa.

Inscripcions.