Fitxes nutricionals dels productes singulars de la Xarxa Productes de la Terra

dijous, 9 novembre, 2023

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, membres de la Xarxa de Productes de la Terra, ha elaborat un seguit de fitxes amb les propietats nutricionals de dotze dels 55 productes singulars de la Xarxa, un producte de cada comarca.

L’objectiu de les fitxes és recollir les característiques nutricionals, organolèptiques, productives i culturals d’aquests productes fortament arrelats al territori, destacar-ne els beneficis que aporten a la salut i promoure’n el consum.

A les fitxes hi trobareu la temporada del producte, una recepta amb idees per introduir aquests productes als vostres àpats d’una manera deliciosa, recomanacions de consum, curiositats...

Us podeu descarregar les fitxes als enllaços següents:

 1. Blat de forment del Lluçanès (Lluçanès)
 2. Carbassa de ferro d’Osona (Osona)
 3. Carxofa del Baix Llobregat (Baix Llobregat)
 4. Cigronet de l’Anoia (Anoia)
 5. Col del Moianès (Moianès)
 6. Gamba de Vilanova (Garraf)
 7. Maduixa del Maresme (Maresme)
 8. Mató de Montserrat (Bages)
 9. Mongeta del Ganxet (Vallès Occidental)
 10. Pèsol negre del Berguedà (Berguedà)
 11. Préssec de secà de l’Ordal del Penedès (Alt Penedès)
 12. Tomàquet del Vallès Oriental (Vallès Oriental)

Comprar i consumir productes locals té beneficis socials, mediambientals, econòmics i per a la salut! Genera llocs de treball al territori, escurça la traçabilitat dels productes, recupera i manté el conreu de varietats locals, redueix la despesa en combustible pel transport de productes i en minva la importació, minimitza els embalatges, provoca estalvi energètic, beneficia els petits productors, promou l’economia circular, afavoreix el consum de productes de temporada collits en el seu punt de maduració... I vosaltres, ja consumiu aquests productes singulars?