El 8M i cada dia, reivindiquem el paper de la dona al sector agroalimentari

divendres, 8 març, 2024

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona volem compartir amb vosaltres les tres càpsules audiovisuals que vam produir amb motiu de l’Acte de Reconeixement a 50 Dones de la Xarxa de Productes de la Terra vinculades als productes singulars, celebrat el passat 7 de novembre en el marc del Gastronomic Forum Barcelona.

 

 

 

 

 

 

 

El primer vídeo ‘On són les dones? Reconeixement i Estereotips’, amb la col·laboració de Cristina Martorell de Melmelària i Natàlia Puig del Celler Puig Batet, mostra el fet que sovint les dones dins el sector han de fer front a estereotips de gènere, valors i actituds sexistes i els hi cal un esforç extra per  ser reconegudes en l’àmbit públic. Des de la Xarxa Productes de la Terra s’ofereix suport, acompanyament i formació a persones emprenedores i empreses per afavorir la consolidació de projectes viables, sostenibles que ajudin a generar territoris més atractius i de qualitat.

Aquest segon vídeo ‘On són les dones? Emprenedoria i Treball’ i amb la col·laboració de l’Elisabeth Colomer de la Granja Guirigall i la Maria Costa de l’empresa L’Escairador, es posa en valor la iniciativa empresarial i projectes d’èxits vinculats als productes singulars, on el protagonisme el prenen les dones que els han liderat. Els productes singulars de la Xarxa Productes de la Terra són 55 i representen la diversitat i particularitat de la província de Barcelona.

La tercera càpsula, sota el títol ‘On són les dones? Treball en Xarxa’ i amb la col·laboració de Maria Giner de l’empresa La Kosturica i d’Imma Costa del Mas Terricabras, exposa la necessitat de més presència de les dones als consells reguladors de DOP, IGP, espais intersectorials de participació, xarxes d’autoorganització, etc. Es mostren també les dificultats que tenen les dones per tenir-hi més presencia tot i els beneficis de formar-ne part: intercanviar coneixements, recursos, rebre suport, etc.

Us deixem també l’enllaç al videoresum de l’acte on s’entrevisten a algunes dones homenatjades així com a la doctora en Ciències Polítiques i Sociologia per la UdG, Cristina Sánchez Miret, convidada a l’Acte de Reconeixement com a ponent experta en desigualtat social.

Amb aquest acte i aquestes càpsules audiovisuals, des de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona s’ha volgut donar visibilitat a la dona en el sector agroalimentari i al seu esforç i compromís, els quals contribueixen a la conservació i manteniment del patrimoni agroalimentari i a la biodiversitat, així com a la sostenibilitat.