Disponibles els ajuts per la comercialització i transformació de productes agroalimentaris

dijous, 14 setembre, 2023

El Departament d’Acció Climàtica; Alimentació i Agenda Rural ha convocat 20 milions d’euros en ajuts destinats a la transformació i comercialització de productes agroalimentaris

Els ajuts, que s’han articulat a través de la direcció general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, impulsen la inversió en el sector amb l’objectiu de desenvolupar una indústria cada vegada més innovadora i sostenible en termes socials, ambientals i econòmics.

La convocatòria, que estarà oberta fins al 3 d’octubre, es distribueix en tres períodes: 3 milions d’euros per l'exercici 2024, 8’5 pel 2025 i 8’5 milions més pel 2026.

El sector afronta durant els pròxims anys el repte de consolidar els canvis que la indústria necessita a través de la competitivitat, digitalització, sostenibilitat, creació de llocs de feina de qualitat i, d’aquesta manera, contribuir a la sobirania econòmica.

La indústria agroalimentària és la baula intermèdia de la cadena alimentària, que comprèn des de la producció primària fins a la distribució. A Catalunya, la indústria agroalimentària és la primera indústria manufacturera en importància i aporta el 22% del volum de negoci que genera el sector industrial català, així com el 19% de les persones ocupades.