Arrenca la 5a edició del curs d'especialització en formatgeria artesana, impulsat pel Consorci del Lluçanès amb suport de la Universitat de Vic i la Xarxa Productes de la Terra

divendres, 1 desembre, 2017

Dilluns 20 de novembre va començar la 5a edició del curs d’especialització en Formatgeria artesana al Lluçanès, organitzat pel Consorci del Lluçanès i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Enguany 14 alumnes d’arreu de Catalunya participaran al curs que està format per 310h, de les quals 230h són teorico-pràctiques (185h presencials i 45h online) i 80h de pràctiques que es realitzaran, un cop acabat el curs, a empreses del sector formatger i producció de làctics d’arreu de Catalunya.

 

El curs teorico-pràctic durarà fins el 7 de febrer de 2018 i es desenvoluparà en dues seus: la teoria es realitzarà al Consorci del Lluçanès i es combinarà amb la formació teorico-pràctica que es realitzarà a la formatgeria El Reixagó (Olost), de dilluns a dijous a les tardes.

 

 

Es tracta d’un curs de formació reglada molt complert on s’aprofundeix en totes les fases de producció de formatges:

 

Recepció i emmagatzematge de la llet i matèries primeres

Tractaments previs de la llet

Processos bàsics d’elaboració de formatges

Maduració i envasament de formatges

 

Així mateix també s’organitzaran diferents jornades específiques (ajuts LEADER, sessions d’emprenedoria, jornada de riscos laborals específic per obradors, taula rodona amb formatgers)  i sortides a diferents formatgeries per conèixer les experiències existents al territori.

 

Els alumnes del curs surten amb una base important de coneixement del sector formatger i un ventall ampli de recursos, perspectiva i realitat del sector a Catalunya.

 

L’equip docent que ha desenvolupat els cursos des de la primera edició està format per un equip de professors referents i coordinadors del curs: Rita Casals, Oriol Urgell i Paula Fonollà, i un equip de professors col·laboradors que de forma puntual donen suport i desenvolupen apartats més específics. Aquest any el professorat col·laborador estarà format per: Idoia Codina, Joan Miquel Quevedo, Florenci Bayés, Xavier Bordetas, Laia Pont i Mariona Rota.

 

La titulació del curs l’expedeix  la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Obtindran un Títol d’Expert Universitari, els alumnes amb titulació universitària prèvia, i un Certificat d’Especialització els alumnes sense titulació universitària prèvia.

 

Accedir a la presentació

Etiquetes: